Kend dit hus / Beskrivelse husene

Beskrivelse husene

UDVENDIG
Husenes ydervægge er opført til taghøjde af blødstrøgne rosa teglsten.

Tagdækningen er sorte cementsten fra Benders. Undertaget er sarnafil.

Udhænget og loftet i carport og udhus er hvide, høvlede brædder,
der er ludbehandlet.

Stern og vindskeder er høvlet lærketræ.

Tagrenden er opsat i konsoljern og er som nedløbsrøret udført af galvaniseret stål fra Lindab.

Gavltrekanten og udhus er beklædt med lærketræ. Fra starten behandlet med grundingsolie, og malet med gylden lærketræs olie 632.
Lærketræet skal behandles årlig med lærketræs olie gylden 632

Udvendige døre er Rationel Patus hvide med Clima Plus 1, med lavenergiruder.

Flisebelægningen er grå nybrosten 14x21x6 cm.
Fliserne rengøres jævnligt og strøs med sand en gang årligt
 
 
INDVENDIG
 
Loft
Ludbehandlede 5” profilbrædder.

Døre
Glatte hvide fra Moland med rustfri coupe greb. Andre fabrikater kan forekomme.

Vægge
Letbeton.

Gulve
Ask eller bøg fra Tarkett. Tæppebelægning er af forskellig fabrikat og fliser er også af forskellig fabrikat.

Vinduer
Rationel Patus hvide topstyret Clima Plus 1, med lavenergiruder. Træ er et ægte naturprodukt med de mange fordele – og få ulemper – som det medfører. Der kan dannes et såkaldt harpiksudtræk, der kan afhjælpes på følgende måde:
  • Tag en blød klud vædet med husholdningssprit og gnid forsigtig på misfarvningen. Vask med rent Vand.
  • Erfaringen viser, at misfarvningen af knasterne aftager efter 12-24 måneder. Fjernes den brune farve herefter, vil der kun sjældent fremkomme yderligere misfarvninger af overfladen.
  • Krystallinsk harpiks kan børstes af med en stiv børste eller skrabes bort.Hvis den malede overflade er blevet beskadiget under processen, slibes området med fint sandpapir, og ny maling påføres, med en malerrulle med kort lud.
  • Reparationsmalingen kan eventuelt rekvireres hos Rationel Vinduer, eller kan købes hos din farvehandler – oplys blot farven RAL 9010. RAL nr. er en international standard. Man får altid den samme farve uanset fabrikat.

Justering af vinduer og døre.
Ved eventuel justering af vinduer og døre kan der rekvireres en
vejledning hos: www. Rationel.dk eller nærmeste Rationel
forhandler:

Lyngby Tømmerhandel Allerød, Fog Ølstykke har leveret de
fleste materialer til Uvelse Park.
 
Vandarmatur Grohe Eurosmart, 33 265. og Brusearmatur Grohe Eurosmart, 33 689
Undlad at benytte ridsende svampe og skurepulver til rengøringen. Vi fraråder ligeledes opløsnings- og syreholdige rensemidler, kalkfjerner, eddike og rensemidler, som indeholder eddikesyre. De angriber overfladen - armaturet bliver mat og ridset.
Da gængse rensemidlers sammensætning hyppigt ændres, kan vi ikke garantere, at disse behandler armaturet skånsomt. Rens kun armaturet med lidt sæbe og en fugtig klud. Derefter skylles det af og gnides tørt.

Kalkpletter kan undgås ved at tørre armaturet efter hver brug. Hvis der alligevel skulle dannes kalkaflejringer, fjernes det med GrohClean, et miljøvenligt rensemiddel.
Farvede armaturer kan desuden efter rensningen plejes med GROHE Colur-Care-kluden - den får farven til at virke som ny igen. GrohClean nr. 45 831 og GROHE Colour-Care-klude nr. 45 451 kan købes hos installatøren.
 
IFÖ Produkter
Ifö´s toilet, bidet og håndvask er alle fremstillet af porcelæn med en glaseret overflade. Det giver en hård og slidstærk finish, der er er nem at holde ren.
Vask dagligt fladerne med vand og tør med en klud. Brug ikke midler som indeholder hårde slibemidler - f.eks. ståluld, grønne fibersvampe, eller svovlsyre. Anvend heller ikke stærke alkalier som kaustisk soda, da alle disse midler kan ødelægge porcelænets overflade.

Vandet hvor vi bor, indeholder meget kalk og det kan danner kalkaflejringer i toilettet og på håndvasken. Dette fjernes ved mindst en gang om ugen at anvende et rengøringsmiddel som indeholder citronsyre, eddikesyre eller fosforsyre. lad rengøringsmidlet virke 5-10 minutter alt efter hvor kraftige belægningerne er, og skur godt efter med en kraftig børste eller fin skuresvamp. Rustbelægninger kan fjernes med oxalsyre.

Er der opstået gullige eller brunlige belægninger i toilettet under vandoverfladen kan disse også fjernes. Hæld ca. 5 liter 50 grader varmt vand i skålen og tilsæt et par spiseskeer maskinopvaskemiddel. Lad det stå i mindst 15 minutter, inden du børster rent med toiletbørsten.
 
 
 
 
Birgitte Nørgaard | Uvelse Park 56, Slangerup - Danmark | Tlf.: +452424 1996